طبق قانون یکی از تعهدات و تکالیف موجر تسلیم ملک به مستاجر بدون هیچ گونه مانعی است. در غیر اینصورت وی از طریق دادگاه ملزم به تسلیم خواهد شد مگر اینکه امکان تحویل ملک به دلایلی امکان پذیر نباشد.
بعد از توافق بر سر مبلغ اجاره خانه و بقیه موارد نوبت به زمان تحویل ملک میرسد. معمولا در اجارهنامهها زمانی را برای تحویل ملک استیجاری مشخص میکنند که در آن تاریخ صاحبخانه مکلف است ملک را با تمام توابع و ملحقات یعنی پارکینگ و انباری و … به مستاجر تحویل دهد. در این نوشتار به مراحلی که ملک مورد اجاره باید به مستاجر تحویل شود، میپردازیم. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.
تحویل ملک مورد اجاره
در ماده ۵ اجارهنامه تاریخ دقیق تحویل ملک به روز، ماه و سال باید مشخص شود.
اگر تحویل خانه یا آپارتمان همزمان با امضا اجارهنامه نباشد، حتما در قسمت توضیحات قرارداد اجاره رسمی یا در پشت برگ اجارهنامه عادی یا برگی جداگانه ضمن اشاره به شماره و تاریخ قرارداد، باید به تحویل آن به مستاجر اشاره شود و به امضا دو طرف قرارداد برسد.
شرایط تحویل ملک مورد اجاره
طبق قانون یکی از تعهدات و تکالیف موجر تحویل ملک به مستاجر بدون هیچ گونه مانعی است. در غیر اینصورت از طریق حکم دادگاه، صاحبخانه ملزم به تحویل ملک خواهد شد. مگر اینکه امکان تحویل ملک به دلایلی امکان پذیر نباشد. مانند اینکه قبل از تحویل ملک به دلیل آتش سوزی یا زلزله یا … قادر به سکونت یا استفاده نباشد. که در این صورت به طور کلی قرارداد اجاره باطل میشود.
- در قرارداد اجاره به تعداد مستاجران باید اشاره شود و اینکه مورد اجاره برای استفاده مسکونی، اداری، تجاری یا کارگاهی است نیز باید قید گردد. اگر اجاره ملکی برای کاربری مسکونی باشد اما مستاجر قصد استفاده تجاری از آن را داشته باشد، خلاف مفاد قرارداد بوده و این امر میتواند از موارد فسخ قرارداد باشد. بنابراین باید در قسمت توضیحات به آن اشاره و برای موجر حق فسخ قرارداد به علاوه مطالبه خسارت شرط و پیشبینی شود.
صورتجلسه تحویل ملک
در هنگام تحویل گرفتن محل سکونت باید حتما صورتجلسه تحویل ملک همراه اجارهنامه تنظیم و در آن به شماره قرارداد و تاریخ آن و زمان تحویل ملک اشاره شود.
- در این صورتجلسه مالک و مستاجر با حضور یکدیگر در ملک، فهرستی از ایرادها و کمبودهای منزل را تهیه کرده و امضا میکنند. علاوه بر کمبودها و اشکالات موجود در ملک، لوازم موجود در ملک مثل وسایل سرمایش و گرمایش، شیرآلات، تاسیسات برق، کابینت و وسایل آشپزخانه مثل اجاق گاز و … که جزء ملک مورد اجاره بوده و مستاجر قرار است در طول مدت اجاره از آنها استفاده کند نیز یادداشت شده و به تائید و امضا هر دو برسد.
به این ترتیب اطمینان حاصل میشود که مستاجر مسئول خرابیها و کمبودهای مستاجر قبلی نبوده و نباید هزینهای را بابت آنها پرداخت کند.
شایان ذکر است مستاجر یک ملک به دلیل اینکه مالک منافع آن ملک در مدت زمانی که در اجاره او قرار گرفته است، میتواند ملک مورد اجاره را به شخص دیگری اجاره و تحویل دهد به شرط آنکه مالک در قرارداد اجاره ، این اجازه را به مستاجر صراحتا داده باشد.
همچنین بخوانید:
تعیین سهم شرکا در قرارداد مشارکت ساخت
پیگرد قانونی برای نصب برچسبهای تبلیغاتی
فرار از صحنه تصادف چه مجازاتی دارد؟
چگونگی اطلاع از روند پرونده قضایی
آیا میتوان هدیه را پس گرفت؟
برای مشاهده مطالب بیشتر از مجله حقوقی دلتا دیدن نمایید
:: بازدید از این مطلب : 105
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0